Badkamer renoveren

Badkamer verbouwen of vernieuwen?

Is dat iets anders dan een badkamerverbouwing? Jazeker. Het resultaat verschilt nauwelijks, maar de kosten zijn een stuk lager.

Genieten van een frisse, fijne doucheruimte
Door te renoveren heb je snel en voor weinig geld een zo goed als nieuwe badkamer. 

De badkamerrenovatie

Een verbouwing van de badkamer is iets anders dan een badkamerrenovatie. Er zijn grofweg vier methodes van badkamervernieuwing te onderscheiden:

  1. Duurste oplossing: Op zoek naar een andere ruimte voor de badkamer. Dit is een dure verbouwing, want je gaat de huidige badkamer aanpassen en maakt er bijvoorbeeld een strijkkamer of inloopkast van. Een andere kamer bouw je om tot badkamer. Nadeel: je verliest een slaapkamer en dat heeft invloed op de waarde van je huis.
  2. Verbouwen: Bij een badkamerverbouwing verhuist de badkamer niet, maar de indeling wijzigt wel. Zorg voor een praktische indeling die ruimtelijk oogt.
  3. Renoveren: Pas slechts onderdelen aan. Werk leidingen weg en koop een nieuw bad, toilet, nieuwe douche en/of tegels. Behoud de indeling van de badkamer.
  4. Budget variant: Dit is een optie voor de badkamer die echt aan vernieuwing toe is, zonder dat je daar het budget voor hebt. Je kunt wandtegels schilderen en nieuwe vloertegels leggen. Nadeel: dit doet wel wat voor het oog, maar dat is het dan ook wel.

Neem contact met ons op telefonisch 0341-375700 of info@wijkopenkeukens.nl