Na-isoleren

Na-isolatie: mogelijkheden en hun prijzen

Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig al goed geïsoleerd, maar oudere woningen zijn soms slecht of onvoldoende geïsoleerd. Na-isoleren kan dan ook een flinke energie- en geldbesparing opleveren. In dit artikel ontdek je de belangrijkste mogelijkheden voor na-isolatie en hun prijzen.

Wat kan je allemaal na-isoleren?

De mogelijkheden voor na-isolatie zijn erg talrijk. Hieronder bespreken we alvast de meest toegepaste methodes voor isolatiewerken in bestaande woningen en hun prijzen:

 

Type na-isolatie Prijs per m2
Spouwmuur isoleren 15 - 30 euro
Gevel langs buiten isoleren Vanaf 100 euro (incl. nieuwe gevelbekleding)
Dak isoleren langs binnen Vanaf 20 euro
Dak isoleren langs buiten Vanaf 75 euro (incl. nieuwe dakbedekking)
Vloer isoleren Vanaf 20 euro
De prijzen zijn uiteraard steeds afhankelijk van factoren zoals de oppervlakte, de materiaalkeuze en de moeilijkheidsgraad van de werken. Graag een prijs op maat?
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij isolatiespecialisten.

 

 

 

plaatsing spouwmuurisolatie1) Na-isolatie van de spouwmuur

Bij veel oudere woningen werd de spouw, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, niet geïsoleerd. Als blijkt dat de spouw geschikt is voor na-isolatie, zal men gaten in de gevel boren om vervolgens isolatiemateriaal in de spouw te blazen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor glaswolvlokken, EPS-parels of PUR-schuim.

Achteraf worden de gaten gedicht zodat er nauwelijks sporen van de isolatiewerken zichtbaar zijn. Voor meer informatie over de werkwijze voor de na-isolatie van spouwmuren en de antwoorden op enkele veelgestelde vragen kan je terecht bij ons.

Prijs: 15 – 30 euro per m2.

 

 

 

gevel na-isoleren2) Muur isoleren langs de buitenzijde

Naast spouwmuurisolatie is het  isoleren van een muur aan de buitenzijde ook een optie. Op de buitenmuur wordt dan isolatiemateriaal (meestal harde isolatieplaten) aangebracht. Achteraf worden deze platen dan afgewerkt met een nieuwe gevelbekleding. Deze optie van na-isolatie combineert dus isolatiewerken en het vernieuwen van het uitzicht van de gevel.

Als spouwmuur- of gevelisolatie niet mogelijk zijn, kan je trouwens ook je muur langs binnen na-isoleren. Meestal is de binnenmuur echter al afgewerkt en je verliest dan ook binnenruimte. Daarom is deze werkwijze minder aan te raden.

Prijs: vanaf 100 euro per m2. De prijzen kunnen snel oplopen afhankelijk van de gekozen gevelafwerking.

 

 

 

 

na-isolatie dak3) Na-isolatie van het dak

Een dak na-isoleren is een slimme zet om warmteverlies te beperken. De precieze werkwijze bij dakisolatie is afhankelijk van het type dak (hellend of plat dak).

Daarnaast kunnen daken zowel langs binnen als langs buiten geïsoleerd worden. Dakisolatie langs buiten is wat complexer (en dus duurder) omdat de dakbedekking moet verwijderd worden om het isolatiemateriaal te kunnen plaatsen en erna moet de bedekking teruggeplaatst of vernieuwd worden. Gaat het om een onverwarmde zolder? Dan is zoldervloerisolatie een interessant alternatief.

Prijs: vanaf 20 euro per m2 voor de isolatie van een hellend dak langs binnen, vanaf 75 euro per m2 voor het verwijderen van de oude bedekking, isoleren langs buiten en plaatsen van een nieuwe bedekking.

 

 

bestaande vloer isoleren4) Plaatsing van vloerisolatie

Het isoleren van de vloer kan bijvoorbeeld gebeuren via de onderliggende kelder. Dan blijft de bestaande vloerafwerking intact. Gaat het om de isolatie van de vloer tussen twee bewoonde ruimtes, dan kies je best voor een isolatiemateriaal met goede geluidswerende eigenschappen. Dan heb je minder warmteverliezen én worden geluiden tussen de twee verdiepingen minder snel overgedragen.

Qua materialen zijn er heel wat mogelijkheden voor de na-isolatie van vloeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan PUR-schuim, isolatiechape of harde isolatieplaten

Prijs: vanaf 20 euro per m2.

 

 

 

 

Neem contact op telefonisch 0341-375700 of info@wijkopenkeukens.nl